Laki ja perheiden monimuotoisuus -raportin julkaisutilaisuus

Tervetuloa Laki ja perheiden monimuotoisuus -hankkeen loppuraportin julkaisutilaisuuteen ke 5. huhtikuuta klo 10 – 12

Laki ja perheiden monimuotoisuus -hankkeessa on selvitetty, mitä lainsäädäntöön liittyviä haasteita monimuotoisilla perheillä on ja miten näitä haasteita voisi pyrkiä tulevaisuudessa ratkaisemaan. Hankkeen loppuraportti julkistetaan keskiviikkona 5.4.2023 keskustakirjasto Oodissa, tilaisuus myös streamataan.

Loppuraportissa esitetään 25 toimenpide-ehdotusta perheiden monimuotoisuuden huomioimiseksi tulevassa lainvalmistelussa ja selvitystyössä. Ehdotukset koskevat muun muassa useamman kuin kahden tosiasiallisen vanhemman oikeudellista tunnustamista, hedelmöityshoitoihin liittyviä kysymyksiä, lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta sekä lapsiperheiden sosiaaliturvaa. Lisäksi hankkeessa on toteutettu perintökaaren uudistustarpeita kartoittanut erillinen selvitys, joka sisältää omat muutosesityksensä. Hanketta on rahoittanut Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta (VN TEAS).

Laki ja perheiden monimuotoisuus -hankkeen loppuraportin julkistustilaisuus

Aika: Keskiviikko 5.4.2023 klo 10 – 12
Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali. Tilaisuus myös streamataan.

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Pyydämme ennakkoilmoittautumista osoitteessa: https://q.surveypal.com/Laki-ja-perheiden-monimuotoisuus-ilmoittautuminen.